#matkagotuje: Leczo z cukinią.
Dawno nie gotowaliśmy. Jeśli nie macie dzisiaj pomysłu na obiad, to ja ostatnio jeden podkradłam z zajadam.pl i leczo z cukinią wyszło naprawdę pysznie!
Porcja dla 2 osób na 2 dni.
SKŁADNIKI:
- 1 cukinia
- 3 papryki różnego koloru
- 2 cebule
- 2 puszki pomidorów w sosie własnym
- 2 kiełbasy
- 10 dag boczku
- łyżka oliwy
- sól, pieprz, ostra i słodka papryka w proszku, zioła.
PRZYGOTOWANIE:
- Na oliwie podsmażamy cebulę (pokrojoną w paski), aż się zeszkli.
- Dodać kiełbasę (pokrojona w talarki) i boczek (pokrojony w kosteczkę).
- Dodać paprykę (pokrojoną w paski).
- Wszystko podsmażyć na dużym ogniu.
- Dodać pomidory z puszki i przyprawy.
- Jak się całość zagotuje, dodać cukinię (pokrojoną w kostkę).
- Przykryć garnek i gotować na małym ogniu około 30 minut.
WAŻNE! Zamiast cukinii można użyć kabaczka. Dobrze się sprawdzi również w towarzystwie pieczarek.
Szczegółowy przepis znajdziecie >>tutaj<<.
SMACZNEGO!
Poprzednie przepisy:
- 23 August 2015
- 7 komentarzy
- #matkagotuje